DOLAYLI DİL KALIPLARI VE ÖRTÜLÜ HİPNOZ UYGULAMALARI

EĞİTİMCİLER

Uz. Dr. Betül SEZGİN, Dr. Fatma Canan GÜLLÜ

AMAÇ

Milton Erickson’un zor vakaların tedavisini yapmak için geliştirdiği Ericksonian hipnozun temel unsurlarından biri olan, örtülü hipnoz teknikleri olarak da bilinen dolaylı telkinler ve dil kalıpları ile konuşarak hipnoz oluşturmak ve konuşma dilinin hipnoterapi ve psikoterapi alanında terapi amaçlı kullanma becerisini geliştirmek.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Dolaylı telkinleri oluşturma amacıyla uygun kelimelerin seçilmesi, Cümlelerin uygun bir şekilde düzenlenmesi, Dil kalıplarının ve metaforların hipnoz oluşturmada, iletişimde ve psikoterapide kullanma beceresinin uygulamalar yapılarak geliştirilmesi.

Doktorlar / Diş Hekimleri / Psikologlar / Psikolojik Danışmanlar /Sosyal Hizmet Uzmanları

EĞİTİM YERİ

Psikoterapi Enstitüsü Avrupa Şubesi
Asmalı Mescit Mah. İstiklal Cad. Galatasaray Hanı. No: 120 Kat: 5 Beyoğlu/İstanbul

10 :00- 18:00 (Eğitimin toplam süresi 14 saattir)

VERİLECEK BELGE

Katılımcılara atölye çalışması sonunda katıldıkları günler için Hipnoz Derneği onaylı katılım belgesi verilecektir. Derneğimiz ESH üyesidir.

BİLGİ VE KATILIM İÇİN

0262 653 66 99 ve 0212 24323 97

www.hipnozdernegi.org.tr

EĞİTİM BEDELİ İKİ GÜN İÇİN

Hipnoz derneği üyesi olmayanlar için 350_TL

Eğitim bedeline dahil olanlar: Eğitim malzemeleri, çay ve kahve ikramları

İş Bankası Darıca Şubesi

Hesap No: 2425 – 0541121

TR81 0006 4000 0012 4250 5411 21

Dr. Betül Sezgin

1988 Yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1992- 1997 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları dalında uzmanlık eğitimi aldı. 1997-2011yılları arasında Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştı. 2012 yılında Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinden emekli olarak devlet sektöründen ayrıldı. 2004 yılında katıldığı Hipnoz Eğitimleri ile birlikte insan psikolojisi ve bedensel hastalıklar arasındaki yakın ilişki ile ilgilenmeye başlamasıyla birlikte psikoterapi ve hipnoz alanındaki eğitimlerine başlamış oldu.
Halen Psikoterapi Enstitüsü Bünyesinde eğitim kadrosunda yer almaktadır. Hipnoz Derneği Başkanlığını yürütmektedir. BAÇED Aile Danışmanlığı kurucu üyesidir.

İlgilendiği alanlar: Bireysel terapi, Ergen, Çocuk ve Aile Sorunları

Dr. Fatma Canan GÜLLÜ

Kısa Özgeçmişim:

Hatay’da doğdum. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde okudum ve 2000 yılında mezun oldum. 2010 yılına kadar devlet hastanesi acil serviste ve 112 acil serviste, özel bir hastanenin acil servisinde çalıştım. Bu süre içinde psikoterapi alanında eğitimler almaya devam ettim ve TSDE'nin 5.dönem mezunlarındanım. 2010 yılından itibaren Konya’da bir aile danışmanlık merkezinde çalışmaya başladım, halen aynı merkezde çalışmaya devam ediyorum.

Katıldığım Eğitimler:

Bütüncül Psikoterapi – Teorik, Uz. Dr. Tahir Özakkaş,