DOĞUMDA HİPNOZ UYGULAMALARI

Op. Dr. Sebahat TURAN

10.03.2018

AMAÇ

Doğumu ağrılardan ve korkulardan arındırıp daha keyifli bir doğum deneyimine dönüştürüp, anne bebek kavuşmasını coşkuya çevirmek için kullanılan hipnoterapötik yöntemlerin kullanımının aktarılmasıdır.

KAPSAM

Doğum öncesi hipnotik yöntemlerle doğum korkusunun ve ağrısının kontrolü, gebe ile hekimin ilişki kurma sanatı, doğuma hazırlık eğitimleri, sağlık personelinin doğum esnasında kullanacağı hipnotik dil, doğumda hipnoz uygulaması, doğum sonrası hipnozun anne ve bebek bağlanmasına etkisi.

Daha önce herhangi bir kurumdan hipnoz temel ve psikoterapi eğitimi almış olan

Doktorlar / Diş Hekimleri / Psikologlar / Psikolojik Danışmanlar /Sosyal Hizmet Uzmanları eğitime katılabilir.

EĞİTİM YERİ

Psikoterapi Enstitüsü Avrupa Şubesi

Asmalı Mescit Mah. İstiklal Cad. Galatasaray Hanı. No: 120 Kat: 5 Beyoğlu/İstanbul

18 :00- 21:00 (Eğitimin toplam süresi iki buçuk saattir)

Katılımcılara atölye çalışması sonunda katıldıkları günler için Hipnoz Derneği onaylı katılım belgesi verilecektir. Derneğimiz ESH üyesidir.

BİLGİ VE KAYIT İÇİN

0262 653 66 99 ve 0212 24323 97

www.hipnozdernegi.org.tr

HİPNOZ DERNEĞİNE KATKI BEDELİ

Hipnoz derneği üyesi olmayanlar için 50_TL

Katkı bedeline dahil olanlar: Eğitim malzemeleri, çay ve kahve ikramları

Eğitim ücreti Hipnoz Derneğine bağış olarak alınacaktır.

İş Bankası Darıca Şubesi

Hesap No: 2425 - 0541121

IBAN: TR81 0006 4000 0012 4250 5411 21

Kayıt için, www.hipnozdernegi.org.tr sitesindeki ön kayıt formunu doldurup göndermeniz rica olunur.

Op. Dr. Sebahat Turan

1992 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde ihtisas eğitimini tamamladı
2010 yılından beri ‘Doğal Doğum’ Ve ‘Cinsel Terapi’ ile ilgilenmekteyim.Hamile psikolojisi, anne karnındaki bebeğin psikolojisi, Doğum sonu depresyon, Bebeklerdeki ilk 6 yaşın güvenli bağlanmadaki önemi,Emzirmenin anne ve bebek için bedensel ve duygusal önemi,
Cinsel isteksizlik, vajinismus ve cinsel terapi konuları üzerinde çalışmaktayım.

Hamileler için doğal doğum eğitimi vermekteyiz. Aileler için Güvenli Bağlanma Çalışmaları ve halk seminerleri yapmaktayız. Cinselliğin toplumdaki yeri ve kadınlar için cinselliğin önemi eğitimleri vermekteyiz. Vajinismus vakaları çalışmaktayız. Emzirmenin bebeğin ileriki yaşamındaki duygusal önemi eğitimlerini organize etmekteyiz.

Son değiştirme: 7 Mart 2018, Çarşamba, 14:35